TTouch® voor andere dieren

Tellington TTouch® is te gebruiken voor álle dieren. De methode leert je om je in te leven in een diersoort, oog te hebben voor zijn of haar individuele behoeften en je daarop af te stemmen. Daardoor kan je Tellington TTouch® methode altijd inzetten.

            20171030 turtle                20171030 155316

 

Katten: Vaak wordt het kattengedrag dat problemen geeft veroorzaakt door angst, onrust of ongemak bij de kat. Met TTouch kun je de kat helpen zijn balans te vinden, zich te ontspannen en het prettig te vinden bij mensen te zijn. Handelingen als nagels knippen, oren bekijken, tanden reinigen kunnen met TTouch worden voorbereid en daarmee stresslozer verlopen op het moment dat het echt moet gebeuren.

            Oefendagen 2013 1               Ingrid 17

 

Vogels: Het hanteren van vogels geeft vaak stress. Door het inzetten van TTouch ontstaat er rust en vertrouwen tussen mens en dier en wordt de omgang meer ontspannen.

 

Koeien: Er zijn studies gedaan waarbij koeien behandeld werden met TTouch en vervolgens veel rustiger en makkelijker in de omgang waren.

 

Konijnen en knaagdieren: Ook al zijn deze dieren vaak aangeschaft om mee te knuffelen, dat wil niet zeggen dat ze dat ook aangenaam vinden. Omdat konijnen en knaagdieren prooidieren zijn, wordt vastgepakt worden primair geassocieerd met gevangen worden door bv een roofvogel. Dat levert uiteraard stress op. Door TTouch te gebruiken kunnen de dieren leren dat aanraken/vastgepakt worden ook prettig kan zijn. Ook voor deze dieren geldt, dat handelingen als nagels knippen, oren bekijken en gebitsreiniging met TTouch kunnen worden voorbereid en daarmee stresslozer gemaakt kunnen worden.

                                                                    Oefendagen 2013 19

Door kinderen hierbij te betrekken kun je hen meer leren over de behoeften van het dier en hoe deze met respect te benaderen.

 

Eigenlijk profiteren alle dieren ervan om geTToucht te worden. Ook slangen, hagedissen, wilde dieren die bv aangereden en gewond zijn, dierentuindieren die behandeld moeten worden door de dierenarts, kunnen meer ontspannen als TTouch wordt ingezet.

Voor TTouch voor al deze dieren kan je terecht bij TTouch Practitioners voor gezelschapsdieren.