Boeken en DVD's

De boeken en DVD's van Linda Tellington-Jones zijn verkrijgbaar bij Media Boekservice en www.ttouch.com of vraag een van onze Practitioners.

     
    Boeken door Linda Tellington-Jones
     

 

Kan een afbeelding zijn van paard, buitenshuis en de tekst 'TRAINEN EN HERTRAINEN VAN PAARDEN VOLGENS DE TELLINGTON METHODE Het complete LINDA TELLINGTON handboek Media Boekservice LINDA TELLINGTON-JONES en Mandy Pretty'                     

 

Training en Hertraining van paarden (2021)

Maar liefst 50 jaar heeft de internationaal erkende paardenexpert Linda Tellington-Jones de training in de paardenwereld op zijn kop gezet met haar helende bodywork voor paarden en innovatieve trainingsmethoden. Haar unieke mix van TTouch (een verzameling van met de handen uitgevoerde cirkels, lifts en slides op de verschillende delen van het paardenlijf), gecombineerd met diervriendelijk grondwerk en oefeningen onder het zadel, heeft problemen opgelost op het gebied van training en gedrag voor alle paardentypes, in elke discipline, van alle leeftijden, op elk niveau. Dit boek beschrijft de meest liefdevolle manier van paarden trainen en is een schatkist voor alle ruiters en alle trainers die een partnerschap met hun paard willen aangaan en hun paard met respect en gevoel willen trainen. Elk paard verdient een goed begin Elk paard verdient een nieuwe kans Met dit boek kun jij hem die geven.

     
ttouchDog new  

Getting in Ttouch with Your Dog - new edition

In dit boek uit 2012, legt Linda Tellington-Jones op een heldere manier uit hoe je veel voorkomende fysieke en gedragsmatige problemen bij honden kunt oplossen, zoals: overdreven veel blaffen en kauwen; trekken aan de lijn; tegen mensen op springen; agressief gedrag naar andere honden; angstbijten; verlegen zijn en angstigheid; weerzin tegen het trimmen; hyperactiviteit; nervositeit; wagenziekte; angst voor plotselinge geluiden en donder; en meer.

De eerste versie van dit boek is in het Nederlands vertaald als 'Teambuilding met je hond'. De latere herziene versie is (nog) niet vertaald.

Prijs indicatie: € 19,50,

     
 ttouchHorse  

Getting in Ttouch with horses (in het Nederlands: de Persoonlijkheid van uw paard) (2012)

In deze herziene versie van haar boek Getting in Ttouch, legt de bekende gedragsdeskundige en paardentrainster Linda Tellington-Jones uit hoe je een verband kunt leggen tussen fysieke kenmerken en de diepere persoonlijkheid van je paard; zijn ware aard. Leer hoe je de vorm van het hoofd van jouw paard kunt 'lezen', en ook aan de kruinen (de ligging van de haren van de vacht) op zijn gezicht en lichaam betekenis kunt geven. Linda geeft gedetailleerde illustraties en oefeningen om je te helpen de diverse karakteristieken te kunnen zien.

Prijs indicatie: € 24,95,

     
TTouch_for_healthcare.JPG  

TTouch is er ook voor mensen! Het boek TTouch for Healthcare (voor mensen) geeft een goed overzicht van de TTouches die je kunt gebruiken in de gezondheidszorg.

     
Getting in Touch with Your Cat  

Getting in TTouch with your cat.(2003)

In dit boek beschrijft ze hoe je met behulp van de TTouch-methode nerveuze katten kunt kalmeren, agressief gedrag (zoals krabben en vechten) kunt verminderen en een kat kunt leren om te gaan met de stress van meegenomen worden en autorijden. Er zijn echter (nog) geen kattenboeken van Linda in het Nederlands vertaald.

     
    Andere auteurs (honden)
    Martine Burgers en Sam Turner (Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans 1)
    Mary R. Burch en John S. Bailey (How dogs learn)
    Suzanne Clothier (Kluiven uit de Hemel)
    Sarah Fisher (bv Unlock your dogs potential)
    Alexandra Horowitz (De Wereld van de Hond)
    Katja Kraus (bv Hunde erziehen mit dem Clicker)
    Karin Petra Freiling (bv Helfende Hande fur die Hundegesundheit)
    Robyn Hood & Mandy Pretty (Harnessing you dog's Perfection)
    Turid Rugaas (bv Kalmerende signalen, Blafgedrag van honden, help mijn hond trekt)
    Toni Shelbourne (the Truth about Wolves and Dogs)
   

Sue Williamson (Taking the Grrr out of grooming your Dog of Taking the Grr out of the grooming salon)

     
    Andere auteurs (paarden)
    Peggy Cummings (Centered Riding)
    Sarah Fisher (Know your Horse indide out)
    Gillian Higgins (Horse Anatomy and Performance)
     
     
    Andere Auteurs (divers)
    Bruce Lipton (De Biology van de Overtuiging)
     Adam Rogers (The Big Guide to Small Pets)
    Kerstin Uvnäs Moberg (De Oxytocine Factor)