Tellington TTouch® Methode, de filosofie

Tellington TTouch® Methode is een vriendelijke, holistische en respectvolle trainingsmethode voor paarden, honden, katten en andere dieren. Inmiddels is er ook een tak voor mensen ontwikkeld: TTouch for You.

De dubbele T in TTouch® staat voor Tellington Trust. Tellington is de naam van Linda Tellington-Jones, die de methode ontwikkelde. Trust staat voor vertrouwen. Linda Tellington-Jones ontdekte dat vertrouwen een enorm krachtig middel is om positieve verandering te realiseren. Vertrouwen tussen mens en dier is daarom de basis van Tellington TTouch®.

In de Tellington TTouch® methode wordt ieder levend wezen individueel benaderd en gerespecteerd. De methode bevordert de gezondheid en verbetert de band en het vertrouwen tussen dier en mens.

De basis van Tellington TTouch® houdt in:

  • Wij respecteren ieder dier én ieder mens.
  • Elk dier heeft een eigen persoonlijkheid en is daardoor een goede leraar voor ons in de omgang met alle dieren.
  • Wij zetten ons in om de harmonie, het vertrouwen en de samenwerking tussen mens en dier én tussen mensen onderling te verbeteren.
  • Wij respecteren en waarderen de eigen persoonlijkheid van ieder dier en ieder mens en ook de eigen wijze waarop zij leren en zich ontwikkelen.
  • Onze samenwerking is gebaseerd zich op begrip en vertrouwen.

 

Hoe werkt de Tellington TTouch® methode?

Door speciale aanrakingen, de TTouches, en leidoefeningen worden gedrag en gewoontes verbeterd. Dit maakt beter bewegen mogelijk, zorgt ervoor dat oude gedragspatronen losgelaten worden en stimuleert genezingsprocessen. 

De TTouches zijn bij alle dieren ook uitstekend te gebruiken bij revalidatie, ouderdomskwalen, blessures en wonden. Ze versterken het zelfgenezend vermogen van het lichaam en kunnen klachten verlichten.