De Tellington TTouch® methode gebruikt verschillende invalshoeken, die gecombineerd ingezet het beste werken, deze zijn:

Aanraken met de TTouches

De Tellington TTouch is een speciale manier van aanraken, waarbij uitgegaan wordt van een cirkelvormige beweging met de vingers en de handen op het gehele lichaam van het dier. Op het oog lijken de TTouches wel wat op massage, maar dat is het niet! De TTouches verbeteren het gevoel van het eigen lichaam en maken het dier zekerder in zijn bewegingen én zijn gedrag. Het leervermogen wordt hiermee vergroot. Daardoor kunnen blijvende positieve resultaten worden bereikt bij zowel fysieke klachten als gedragsproblemen.

Gebruik van hulpmiddelen

We gebruiken bij de training verschillende hulpmiddelen om het dier zich meer bewust te maken van zijn lichaam en hem zekerder te maken in zijn eigen lijf. Voor gezelschapsdieren gebruiken we een lichaamsbandage of Thundershirt, een lichaamstuig, een balanslijn voor de borst. Voor paarden gebruiken we een lichaamsbandage, de lariat halsring, de lindel-sidepull, het rollerbit. Voor dieren die niet makkelijk iemand in hun persoonlijke zone toelaten, kun je werken met de magic wand (aanraakstok), een neparm, kwasten, veren en zachte doekjes.

Anders leren bewegen met grondwerk/balanstraining

Door verschillende lijnvoeringstechnieken en kennismaking met verschillende ondergronden, leert een dier zich beter te concentreren en zijn lichaam beter in balans te gebruiken. We gebruiken daarbij verschillende ondergronden (zeil, gras, beton, tapijt), parcoursen van palen waar het dier tussendoor loopt (zigzag, labyrinth) en hoogteobjecten (opstapjes, sprongen op lage hoogte, ladder).

Uiteraard kan de Tellington TTouch® methode nooit diergeneeskundige zorg en behandeling vervangen!

TTBN
Tellington
TTouch
Beroepsvereniging
Nederland

Secretariaat:
info@tteam-ttouch.nl

lindaTThorse