De Tellington TTouch® methode kun je ondersteunend inzetten bij opvoeding, training en uiteenlopende fysieke klachten of problemen.

Een voorbeeld

Een geluidgevoelige hond heeft vaak spanning op de achterhand en staart en vindt contact om of op de poten niet prettig. Zijn poten kunnen vanaf de polsen en enkels kouder voelen, als ook de staart en de oren. De TTouches kunnen de doorbloeding verbeteren, de spieren van de achterhand ontspannen en het algehele lichaamsbewustzijn verhogen. Tevens activeer je de hersencellen en stimuleer je de aanmaak van nieuwe zenuwbanen. Hierdoor kan het verwachtingspatroon van spanning en angst doorbroken worden. De hond leert op een andere manier met de situatie om te gaan.

Het afstrijken van de oren helpt om de hartslag en ademhaling rustiger te krijgen. Een lichaamsbandage of Thundershirt® kan een geluidsgevoelige hond helpen om zich zekerder te voelen. Door verschillende lijnvoeringstechnieken en kennismaking met verschillende ondergronden, leert de hond zijn beter te concentreren en zijn lichaam beter in balans te gebruiken.

Aanverwant aan dit gedrag zie je vaak dat een hond nerveus kan zijn, waaks of alert is naar vreemden en autorijden moeilijk vindt. De combinatie van de verschillende mogelijkheden binnen de TTouch® aanpak leert de hond in alle delen van zijn lijf zekerder te worden, waardoor je het totale pakket van gedragingen die verwant zijn aan geluidsgevoeligheid aanpakt. Vanzelfsprekend werkt dit hetzelfde voor andere gedragsproblemen of lichamelijke problemen.

Andere voorbeelden waarbij TTouch® kan helpen:

  • bij opvoeding en training
  • tijdens het herstelproces na een operatie, verwonding of blessure
  • overmatig blaffen, grommen, janken, miauwen
  • trekken aan de lijn
  • angst en agressie naar andere dieren en/of mensen
  • hyperactief of timide gedrag
  • stress door veranderingen in het huishouden, reizen
  • kattenbak issues
  • krabben aan meubilair

Een ander contact, een betere band met je dier

En voor wie niet zozeer op zoek is naar een oplossing voor ongewenst gedrag of gezondheidsprobleem bij z'n huisdier, heeft de Tellington TTouch® methode ook iets te bieden. Het is namelijk bijzonder leuk om te gebruiken bij opvoeding en training en het zorgt voor een (nog) betere band met je dier. Want lekker in je vel is lekker in je hoofd!

Andere dieren

Behalve voor honden en katten zijn de Tellington TTouch® technieken ook uitstekend toepasbaar op andere diersoorten. Denk aan kleinere gezelschapsdieren zoals vogels, knaagdieren, vissen, reptielen, maar ook aan grotere diersoorten zoals paarden, koeien, varkens, lama's, geiten en schapen.

TTBN
Tellington
TTouch
Beroepsvereniging
Nederland

Secretariaat:
info@tteam-ttouch.nl

tevreden hond

Villa Hond TTouch balanstraining 4

Villa Hond balanstraining 3

Villa Hond TTouches